dilluns, 25 de juny del 2007

MISTERIS MISTERIOSOS, MUTACIONS MUTANTS I FENÒMENS PARANORMALS.

(Aquesta entrada va ser publicada, en una versió més reduïda, per primer cop a "LLacuna d'or, ciutat d'especulacions", el mes de febrer. Podreu trobar més informació sobre mutacions, trilerisme urbanístic i fenòmens inexplicables a Sant Salvem, Poblenou Blues i Viatge meravellós pel 22@. Guia no oficial.)



Misteris, mutacions i, sobretot, fenòmens paranormals fan que el 22@ sigui ben especial.
L'urbanisme al servei de les noves tecnologies, la sostenibilitat i el bon rotllo veïnal?
Ja! No només és això. No.
Hem notat la presència de forces telúriques, màgiques, inexplicables.
Als carrers del Poblenou hi ha un fluxe ocult que transforma els solars en fronts consolidats, les oficines en hotels, l'habitatge social en lofts, els carrers en esvorancs, els arbres en pals sense fulles, els xamfrans en cantonades pelades, en fi, hi ha una porta oberta a una altra dimensió......................... del morro i la barra.


UN MISTERI.

Algú ens pot explicar perque és més fàcil i ràpid un permís d'activitats per un sex-shop que per un taller mecànic?
Al Poblenou hi ha arribat el futur ( o és el futud?), les activitats @, intensives en coneixement...de pit i cuixa?

O DOS.

Un altre enigma. Com casa la sostenibilitat amb uns edificis, lletjos com pecats per cert, altíssims, amb les seves despeses d'ascensor fixes i que no han planificat ni la reutilització d'aigües grises, ni la utilització de fonts d'energia renovables, per no dir que no han conservat res i per tant la contaminació dels enderrocs ha estat considerable?


I han decidit ser molt originals en el disseny dels edificis. Això sí un sol cop ja que totes les construccions que fan son si fa o no fa iguals.
Les parets que donen al xamfrà, no el segueixen, com si fos una cantonada qualsevol i NO presenten finestres, que s'acumulen en les parets que donen a cutres-corredors entre edifici i edifici.
Visca la despesa d'electricitat!
Ildefons Cerdà que era, per aquest ordre, un senyor, un higienista i un pensador polític, va oferir a la humanitat l'illa octogonal, compacta en el perímetre i buida internament, que permetia l'aprofitament al màxim de la llum i la ventilació natural. Els edificis no havien de ser més alts que l'amplada dels carrers per garantir-ho i, per suposat, tenien balcons i finestres amplies adequades al nostre clima i tradició mediterranis. I no es va emmirallar en res forani. Va ser realment original i per això és reconegut arreu.
I en el 22@ es diu que l'illa Cerdà està superada! I s'ho creuen.
La va "superar" en Porcioles amb alçades i omplint tot el que es podia.
Els porciolitos actuals, bons hereus del desarrollisme dictatorial, ho "superen" encara més. Construeixen més alt, més lleig i més insostenible.
Ja ho va dir la sempre enyorada Victoria de los Angeles: "aquest és el país de no n'hi ha per tant"

VOLEM XAMFRANS CATALANS!
NO MÉS ABDUCCIONS DE FINESTRES I BALCONS!



MUTACIONS

On havien d'anar oficines i habitatges de protecció oficial ara hi broten hotels. Sí senyors, els equipaments sempre somiats pel barri, que encara espera la seva biblioteca, promesa pel 1992, que té les criatures en barracons escolars i els vells amuntegats en casals microscòpics. Per no dir dels CAPS, a uns quants anys llum del veïnat.
Això sí, els guiris ens ompliran de gresca i xirinola el barri, sobretot els hooligans, i de pas les linies de bus, cada dia més plenes i amb una freqüencia horaria poc freqüent.
Sí, en altres entrades en parlem d'aixo, però es que es tant...............barrut, que no podem estar-nos de recordar-ho.



FENÒMENS PARANORMALS

Tota la paraciència es poca per explicar-nos com un solar buit es pot considerar una planta en mal estat que necessita rehabilitació i amb aquesta figuració retòrica aconseguir aixecar 5 plantes en un xamfrà, sense pagar el que toca en impostos.
Genial!
I més si es té en compte que els propietaris de dos finques colindants han vist les seves cases incloses en el projecte, que a ells no els interessa i els perjudica, perquè qui es propietari d'aquest xamfrà no té prou metres per iniciar una "rehabilitacio" com aquesta.
Aquí us presentem l'edifici de 5 plantes, front consolidat a rehabilitar:




Us explicarem la història des del principi.
No fas pas gaire hi havia un barri industrial, el Poblenou, que en el Pla General Metropolità de 1976 li va tocar la qualificació urbanística de 22a, es a dir sòl industrial i per tant només es podien edificar naus de dos plantes.
El 1976 va ser un any entre el 1973 i el 1979, o sigui, entre la primera i la segona crisi del petroli. No cal ser molt llest per veure que no va ser gaire encertat i les limitacions que comportava això van impedir que el barri es renovés poc a poc.
De fet, en aquest solar hi havia una casa d'una planta que va estar habitada fins els anys 70s. Ja fa anys es va enderrocar l'interior i el sostre, ja que, en estar buida, s'havia anat degradant.

Aquest solar el va vendre, a un preu ridícul l'anterior propietari a una immobiliaria, perquè "mira no en faràs res i encara t'ho trec de sobre, que tot són maldecaps".


Poc temps després sortia i el 22@ (MPGM22@) i el primer PERI de l'Eix Llacuna que ho concretava per aquest carrer.
El solar quedava afectat i passava a ser zona verda ( de fet, un pipican amb pretensions), les cases veïnes anaven a terra, etc, etc.
Després de una protesta veïnal monumental i al.legacions a dojo, va sortir el segon Eix Llacuna, on aquest solar passava a ser un front consolidat, perquè hi havia "un error en la MPGM".
Bingo!
Un front consolidat és aquell en el qual ja s'ha executat la màxima edificabilitat i per tant si es renova o restaura no genera plusvàlues, per tant no cal que cedeixi el 30% preceptiu (20% per equipaments i 10% per zona verda)
Repóker d'asos!

Però no tota la joia és plena. Per edificar, digue-li restaurar, en el 22@ et calen parceles de 500m.
I sabeu què va pasar? Que en l'estiu de 2006 va sortir un pla de millora urbana privat a iniciativa d'aquesta immobiliària, que agafava aquest solar i dues finques més.
Potser no és prou clar. Els propietaris de les altres finques NO EN SABIEN RES!
Com que l'Ajuntament permet que s'involucri a altres propietaris sense el seu consentiment? Quin nom té beneficiar uns i perjudicar els altres?
Per què no els van avisar o els van preguntar què en pensaven i això que viuen en aquestes finques del pla i paguen impostos!
Fins aquí, el que és ben habitual en el 22@, vorejar la legalitat, sense que quedi clar si és per dintre o per fora.
Però què diríeu si els que s'estan fent d'or denunciessin a qui defensa el que és seu, per danys i perjudicis?
Doncs sí.
Aquests agraciats amb la loteria el 22@ encara van interposar una demanda per 48.ooo euros en concepte de danys i perjudicis, perquè la veïna damnificada (i inclosa en el pla) per esquerdes i perquè tenia la sortida d'aigües residuals per la finca en qüestió ( cosa molt normal fa anys), va demanar que se sol.lucionesin aquests problemes i per tant que aturesin les obres.
Per sort, en aquest país la justicia existeix, encara que cal activar-la, i han retirat la denúncia. Només faltaria!
No us indigna veure com es fan aquests "pelotazos " i a sobre s'intenta coaccionar i estafar per estalviar fins a l'últim cèntim.
Fes la conducció d'aigües residuals!, que prou bé t'ha sortit tot plegat.

I les obres....



generadors funcionant dia i nit, perque els surt més econòmic contaminar i intoxicar-nos, que pagar l'electricitat,

que necessiten, entre altres coses per treure aigua del subsol continuament.
I maquinaria sorollosa que apareix a les 7 del matí dels dissabtes, per acabar a les 10h.

NO PODRÍEU FER-HO MÉS TARD! Potser aleshores cal avisar que tallareu el trànsit...


CIUTAT DE MISTERIS OCULTS
LLACUNA D'OR, CIUTAT D'ESPECULACIONS