dijous, 21 de juny del 2007

EL PROGRÈS TALA L'AMAZONIA, I TAMBÉ EL POBLENOU

(Aquesta entrada va ser publicada, en una versió més reduïda, per primer cop a "LLacuna d'or, ciutat d'especulacions", en el mes de febrer. Podreu trobar més informació sobre tales i la privatització de Parcs i Jardins a la entrada "Actes xandàllics")



Ah! L'Amazonia, el pulmó del planeta, a on els pobles indígenes encara lluiten per sobreviure fidels a les seves tradicions i agermanats amb la natura.
És de gent de bé i com cal donar suport als moviments indigenistes i conservacionistes. Clar que sí!
I aquí casa, qué?
Envoltats de disseny i modernor glamorosa, anem autistes per la vida sense adonan-se del que ens prenen un dia sí i una altre també.
En el Poblenou la modernor disfreçada de 22@ ens fot els arbres centenaris perque els destrelers que construeixen les infraestructures, innecesàries pel barri, no volen gastar res en conservació, i Parcs i Jardins ho permet amb molta creativitat.






Quan vàrem veure que es pulien el patrimoni vegetal com ja han fet amb el industrial vàrem escriure aquest text:

"He intentat avisar de les destroces que cometeu en el arbrat del Poblenou i amb bastanta frescura em remeteu altra cop a la web de bcn, que no deixa enviar missatges.
Els arbres per tornar a lluir com els que esteu talan tardaran 50 anys. Potser que us deixeu de pamplines i comenceu a guanyar-vos el sou.
Tirar pilotes fora no és resoldra el problema.
Han estat a França fa poc? Els plàtans centenaris donen ombra a carreteres comarcals i a les places mig endormides i el poble decideix quina política vol fer seguir als seus governants.
País de guillotina,.... a temps!
Aquí permetem que qualsevol personeta mig instruida decideixi per nosaltres i sense nosaltres el que mereixem.
En el Poblenou ens han imposat, pel nostre bé, es clar, el pla urbanístic del 22@ que comporta l'expulsió de les seves llars de moltes families, la perdua real de llocs de treball i la destrucció del nostre patrimoni: fàbriques i arbres gairabé centenaris.
Les tales salvatges d'aquest últims ens estan deixant sense arbrat en els carrer per on pasen les companyies multimillonaries que es forren fent les infraestructures, no demanades pels veïns, i que sembla ser tenen carta blanca de Parcs i Jardins i de 22@SA per no gastar ni cinc en protecció de l'arbrat. País de destrals!
Si intenten contactar amb l'Ajuntament, aquests moderns ultramontans, trobaran bastantes dificultats per fer-ho.
I a Parcs i Jardins, segueixen la "moda antiplàtan". Ens cal començar a pensar en la guillotina?"




I aquí teniu una mostra de com practiquem les bones obres a casa, si més no, com intenten que creguem amb la seva capacitat de gestió.
La primera resposta la vàrem tenir sis mesos desprès!

INTERCANVI EPISTOLAR AMB PARCS I JARDINS

De: parcsijardins@mail.bcn.es
Fecha: Mon, 13 Jun 2005 14:55:06 +0200

Benvolgut/da ciutadà/na,

En referència al codi petició: I00301802W-01 amb data 17/05/05, sobre les obres del carrer Llacuna, l'hem d'informar que aquestes pertanyen a la urbanització del Districte 22@.
Abans d'iniciar-se els projectes es va realitzar un estudi sobre l'estat dels arbres existents. Dit estudi va revelar que una part molt important de l'arbrat es trobava en males condicions estructurals i fitosanitàries. En concret van veure que era aconsellable retirar 15 Ut.
d'arbres de l'espècie Platanus x hispanica en males condicions i 16 Ut. de Celtis australis (lledoners) que degut a l'eixamplament de les voreres quedaven fora d'alineació. És per això que aprofitant les obres d'urbanització es procedeix a substituir-los per altres de nous de l'espècie Grevillea robusta.
D'altra banda, volem disculpar-nos per la resposta incompleta que us vam enviar amb anterioritat. Va ser producte d'una descurança i sense cap mena mala intenció.
Us agraïm la vostra col·laboració en la millora de Barcelona i
esperem continuar gaudint de la vostra confiança.
Cordialment,

Rosa Garriga i Bea
Institut Municipal de Parcs i Jardins
Ajuntament de Barcelona
Barcelona, 13 de juny de 2005

2.
De: ajuntament.respon@mail.bcn.es
Fecha Wed, 29 Jun 2005 13:08:48 +0200 (MEST)
Asunto: Resolució L'Ajuntament de Barcelona Informa
La seva petició ha estat inserida en el nostre sistema amb el codi :
I00689153Q-01

3.
Fecha:Tue, 30 Aug 2005 12:05:46 +0200 (MEST)
De: ajuntament.respon@mail.bcn.es
Asunto:Resolució I00689153Q-01


Benvolguda ciutadana,

En referència al codi petició: I00689153Q-01 amb data 29/06/05, respecte les obres del c. Llacuna entre el c.Taulat i Pallars, comunicar-vos que el servei de comunicacio de 22@ ha enviat per correu electrònic la resposta el dia 1/07/05.
Restem a la vostra disposició per futures comunicacions que ens ajudin a millorar la ciutat. Aprofitem per recordar-vos que des de la pàgina web de l'Ajuntament t'escolta podeu fer-nos arribar, de la manera més ràpida i senzilla, les vostres consultes, incidències, reclamacions i suggeriments.
Us agraïm la vostra contribució per millorar Barcelona.
Nota: Si us plau, no respongueu directament a aquest correu, ja que l'adreça email no està operativa. Per comunicar qualsevol incidència, queixa, suggeriment o agraïment, podeu contactar amb l'Ajuntament de Barcelona trucant al telèfon del Civisme 900 226 226 (telèfon gratuït) o a través de la pàgina web www.bcn.es (apartat "L'Ajuntament t'escolta").
Moltes gràcies per la vostra col.laboració.
Esperem continuar gaudint de la vostra confiança i ens acomiadem ben
cordialment,

Institut Municipal de Parcs i Jardins
Ajuntament de Barcelona

4.
From: ajuntament@bcn.es
Date: Wed, 19 Apr 2006 17:18:06 +0200 (CEST)
Subject: Confirmació d'enregistrament de consulta
Benvolgut ciutadà/ciutadana:

Les dades de la seva consulta son les següents:Codi de la consulta: I02789312J-01
Tema de la consulta: CONTACTEU AMB L'ORGANITZACIO
Text de la consulta: Com habitant del Poblenou estic dolguda, sorpresa i francament indignada per les vostres actuacions en l'arbrat del barri, que amb el pretext de fer obres d'infraestructures, es converteixen en tales salvatges i massives de plàtans en perfecta estat, com heu fet en el carrer LLull fa uns dies.
Si això no té explicació tampoc en té que ara us dediqueu a podar arbres en el carrer Pujades i Roc Boronat. O si en té? Si es així, em podrieu remetra la bibliografia que us ampara?
Esperant sincerament que no feu més destroces,


Gràcies per utilitzar aquest servei.
Ajuntament de Barcelona


5.

From: ajuntament.respon@mail.bcn.es
Date: Fri, 21 Apr 2006 11:21:04 +0200 (CEST)
Subject: Resolució I02789276Z-01
Senyora ,
En referència al codi de petició: I02789276Z-01 de data 19/04/06, per tal que el vostre missatge arribi directament al servei encarregat de gestionar-lo (Institut Municipal de Parcs i Jardins), haurieu de triar l'apartat 'L'Ajuntament t'escolta'-Incidències i reclamacions' del web de Barcelona (www.bcn.es). La temàtica en aquest cas ha de ser: Manteniment de l'espai urbà> Parcs, jardins i zones verdes> Arbrat viari/parcs> Poda agressiva'.
Atentament,
Direcció d'Atenció al Ciutadà
Ajuntament de Barcelona
www.bcn.es


Nota: Si us plau, no respongueu directament a aquest correu, ja que l'adreça email no està operativa. Moltes gràcies per la vostra col.laboració.

6.

Fecha: Mon, 24 Apr 2006 12:04:27 +0200 (CEST)
Asunto: [Fwd: arbres]
Fecha: Lun, 24 de Abril de 2006, 12:00 pm
Para: rgarriga@mail.BCN.es

Fa un any que vàrem formular per tots els mitjans possibles, oficials i de comunicacions, començant per el teléfon d´atenció ciutadana 9002626 (que un any després segueix, comunicant), la protesta i preocupació dels veïns del Poblenou sobre la tala indiscriminada dels arbres dels nostres carrers. Es va contestar que "fitosanitariament" estaven malalts.Un any després els que no estan malalts també es segueixan talan, son arbres centanaris que fan
ombra, en uns estius cada vegada més calurosos i en una època on els arbres son una font de riquesa, per el medi ambient contaminat que tenim a Barcelona, de gran valor. Hi ha zones que semblen desserts, carrers que abans feia goig de passar han quedat com buits. Hem de esperar 50 anys més per tenir uns bons arbres? Tant molesten per fer les infraestructures del carrer Llull, Llacuna....perque, insisteixo, no estan malalts, potser els que estan malalts son els que decideixen seguir talan.
Les obres del carrer Llull, a on ningú sap que dimonis fan, estan a punt de arribar a la Rambla, ens tallareu també els arbres de Llacuna a Llull, els de la Rambla, els de Pujades......? No us extrenyeu si trobeu els veins lligats als arbres perque estem, molt però que molt disgustats i dispossats a tot.
Per favor, la tant publicitada i mentidera participació ciutadana, que diu l´Ajuntament que practica, per una vegada, ens podrien escoltar?
Esperem resposta. Gracies, els habitants del Poblenou.


7.

From: ajuntament.respon@mail.bcn.es
Date: Wed, 26 Apr 2006 13:54:02 +0200 (CEST)
Subject: Resolució L'Ajuntament de Barcelona Informa


La seva petició ha estat registrada en el nostre sistema amb el codi :I02825735B-01

8.

From: ajuntament.respon@mail.bcn.es
Date: Thu, 27 Apr 2006 10:44:05 +0200 (CEST)
Subject: Resolució I02829650C-01
Benvolguda Sra.,
Hem rebut el missatge que va adreçar a l’alcalde el passat 20 d’abril sobre la tala d’arbres al carrer Llull.
Li comuniquem que hem enviat una còpia del seu escrit a l’Insitut Municipal de Parcs i Jardins, perquè tinguin coneixement i valorin les seves consideracions.
Cordialment,

Gabinet de l’Alcaldia
Ajuntament de Barcelona


9.
From: ajuntament.respon@mail.bcn.es
Date: Tue, 23 May 2006 11:43:45 +0200 (CEST)
Subject: Resolució I02829650C-01

Benvolguda senyora,
Ens dirigim a vostè en relació a la petició sobre parcs i jardins rebuda el 27/04/06 amb codi I02829650C-01, per informar-li que les tales massives a que es refereix respecte el c. Llull, responen a una reforma integral quees fa de tot el carrer lligada a les obres de @ 22.
Així mateix, volem agrair-li la seva comunicació. La participació dels ciutadans és molt important per millorar els serveis municipals i la convivència a la ciutat.
Cordialment,

Institut Municipal de Parcs i Jardins
Ajuntament de Barcelona

Nota: Si us plau, no respongueu directament a aquest correu, ja que l'adreça email no està operativa. Per comunicar qualsevol incidència, queixa, suggeriment o agraïment, podeu contactar amb l'Ajuntament de Barcelona trucant al telèfon del Civisme 900 226 226 (telèfon gratuït) o a través de la pàgina web www.bcn.es (apartat "L'Ajuntament t'escolta").
Moltes gràcies per la vostra col.laboració.

CARTES PUBLICADES EN MITJANS DE COMUNICACIÓ

1. SIN ÁRBOLES EN EL POBLENOU

El domingo día 23 de julio la Sra Garriga de Parcs i Jardins contestaba a un artículo del Sr. Trallero en que este periodista se hacía eco de las quejas del vecindario del Poblenou por la tala de árboles que han convertido nuestras calles en desiertos.
La Sra Garriga decía que no habían sido talados sino trasladados a otro sitio ya que las calles del Poblenou habían cambiado de geografía.
¿Y cuál es ese sitio?. Iremos a visitarlos. Y el cambio de geografía a ¿qué se refiere?. Las calles siguen estando alineadas según la trama Cerdà.
Hace ya mucho tiempo, más de un año y medio, que estamos reclamando su atención para que dejen de perpetrar tamañas salvajadas, pero en ese tiempo solo hemos recibido o silencio o respuestas que varían según la época del año: primero la tala se debía a razones fitosanitarias, luego eran un peligro para el vecindario y ahora resulta que ha cambiado la geografía.
Debería empezar a ganarse el sueldo, cuidando el arbolado y no la imagen de su (nefasta) gestión.

ASSOCIACIÓ D’AFECTATS 22@,

2.PREGUNTES ALS QUI MAI CONTESTEN SOBRE ARBRES, FÀBRIQUES I PERSONES

En el carrer de la Llacuna estant asserrant arbres centenaris, amb el pretexte de la seva salut.
Les fàbriques i les cases també van a terra amb el pretexte que no es pot conservar tot.
No creieu que aquest intentar estar sempre a l'última, fent cirugia estètica agresiva és una prova d'immadureza?
No heu vist aquests dies com la ciutat de Roma s'ufana de la seva edat?
Ens podrieu deixar ser una ciutat bimilenaria sense complexes?
Respecteu, polítics sense senssibilitat, el patrimoni natural i històric.
Deixeu en pau els arbres!

3. CARTA AL Sr. T.

Llegeixo els seus artícles a La Vanguardia i en contades ocasions no he estat d'acord amb vosté en el que diu i com ho fa. Gràcies per ser honest!
I com em sembla que té un gran afecta per l'Alcalde que ens ha tocat en rifa, com jo mateixa, passo a comentar-li quatre cosses que poder ja sap.
El Poblenou ja no existeix. Gràcies a un procés de autocanibalisme urbà ara tenim el 22@, es a dir: especulació, especulació i més especulació.
L'única diferència amb Marbella és que aquí l'Associació de Veïns i CCOO han estat agraciats amb cooperatives d'habitatge que faran els seus immobles en sol previament birlat als llegítims propietaris pel mètode trilero de pla urbanistic-canvi de qualificació.
Aquests petits propietaris (si eran grans ja s'han transformat en immobiliaries i els plans han estat fets a la seva mida), no han pogut fer res en els seus solars perque era "zona industrial" i com estava "degradat"( qui autoritzava bars de dubtosa clientela i no donava permis d'activitats a altres comerços?), ara les forces enrollades i progresistes ens venen a salvar: veïns fora de casa seva, comerços i petits tallers tancats, perdua de llocs de treball, banalització arquitectònica i urbanística, perdua del patrimoni industrial, esbotzament del pla Cerdà, obres injustificades i interminables d'infraestructures i tala bestial de l'arbrat centenari.
Això últim també pel nostre bé "talen sols arbres perillosos". No sabiem de l'especie "plàtan psicòpata" que per lo vist era la que teniem a aqui, al barri.
I si prova de parlar amb algun ens viu de l'Ajuntament "ho ha de fer pels canals reglamentaris". Es a dir el telèfon de pago que apart de música, no dona cap solució o uns mails tancats a on no es pot redactar res.
Però, si finalment algú pot arrivar a algú altre de Parcs i Jardins a la pregunta de "si els arbres que han talat estaven malats esperem que hauran seguit el protocol reglamentari i per tant no els sabra greu de donar-nos la fitxa sanitaria dels arbres i la trazabilitat de les seves restes, per si contaminen aqüifers o sols". La resposta desprès de 6 mesos és "hem informat a 22@SA i no torni a enviar mails aquí que l'hem desconectat"
Hem de pagar impostos per mantenir a aquesta colla de penques?
I si els arbres estaven sans i el mobiliari urbà era encara funcional, malmetre-ho no és prevaricació urbanística?
Atentament
Des del Poblenou, un paissatge llunar que pot venir a visitar quan volgui.

I LA SÍNDICA ENS VA RESPONDRA
Benvolguda senyora ,

Em refereixo a la petició que vàreu trametre a aquesta Sindicatura
per tal que us manifestèsim el meu parer sobre el format de la web de l'Ajuntament de Barcelona per rebre suggeriments i queixes i sobre el telèfon d'Atenció al Ciutadà.
En primer lloc, cal dir que la incorporació de les noves tecnologies a les relacions
de l'Ajuntament amb els ciutadans ha evidenciat que, aconseguir una actuació administrativa
més transparent i accedir a la informació administrativa pot ser molt més senzill i
a un cost inferior, alhora que es millora la qualitat en la prestació dels serveis públics.
Ara bé, de les queixes rebudes a aquesta sindicatura se'n desprén que no s'han adoptat suficients mesures tècniques i organitzatives per articular respostes adequades al ciutadà,
com podria ser el cas que ens presenteu, produint-se determinades anomalies en el
servei i utilitzant sovint formules de respostes estandaritzades.
En segon lloc, i malgrat els avantatges que ofereix el sistema telemàtic d'atenció al ciutadà, s'ha de dir que, segons dades municipals, el telèfon és, amb diferència, el canal que el ciutadà prefereix per relacionar-se amb l'Administració.
En aquest sentit, les queixes que ens han formulat els barcelonins sobre l'atenció telefònica s'han referit bàsicament al cost de les trucades i no sobre disfuncions del servei.
Quan es tracta d'atendre consultes del ciutadà, l'Ajuntament utilitza les li­nies amb
un cost adicional. També vàrem detectat que s'apliquen costos en alguns telèfons que tenen com a finalitat comunicar incidències derivades de la prestació d'un servei municipal.
En aquest cas vam demanar a l'Ajuntament l'implementació de les li­nies telefòniques gratuïtes sempre que el seu objecte sigui el de comunicar incidències d'un determinat servei, tal i com es fa amb altres telèfons municipals, com el del civisme, a través del qual, de forma gratuïta,
es comuniquen incidències i reclamacions.
Finalment, per tal que l'Ajuntament tingui en compte l'opinió dels veïns, us suggereixo que feu les vostres aportacions a través dels mecanismes de participació reglamentaris, dels quals us poden informar des del vostre Districte Municipal, i no a través dels canals de comunicació telemàtic o telefónic que, al tenir altra finalitat, impedeixen que les vostres opinions influenciïn als òrgans que ha de prendre decisions.
Us saludo atentament.
La Sí­ndica de Greuges de Barcelona
Barcelona, 26 de gener de 2007

De res, si aquesta és qui ha de possar ordre, anem bé!
No, dels arbres no en parla pas..............



BARCELONA, CIUTAT DELS PRODIGIS
LLACUNA D'OR, CIUTAT D'ESPECULACIONS