diumenge, 3 de juny del 2007

ACTES XANDÀLLICS




Us heu fixat que cada dia el xandallisme està més estès? Tot es fa amb descurança, oportunisme i ficant parracs per apedeçar el que no funciona. Aquí en teniu dos ejemples.
Acte xandàllic nº 1.
Heu vist els arbres de la Rambla del Poblenou?


Van ser podats tard ( a l'abril) i malament. Res d'estrany donada la privatització silenciosa i vergonyosa de Parcs i Jardins.


Algú va decidir tallar totes les branques de la capçada, deixant només les més primes i que es troben en vertical. Fins aquí podriem dir que és una tala de manual. Però, no es pot fer quan tota la saba nova ja està circulant per les branques, ja que sortiran moltes fulles, totes concentrades en les poques que els han deixat i clar, amb el vent, es trenquen.
Ara diran que són un perill públic i els talaran!

I l'any vinent tindrem escuradents nous comprats a Flores Navarro, ja que l'Arboretum públic el van tancar. Un acte xandàllic!


Com aquests preciosos "palitroques amojamats", això sí, de "colorines". Ohhhhhhhh!

(Podeu llegir més sobre aquest tema a l'entrada "El progrès tala l'Amazonia i també el Poblenou").




En voleu un altre ejemple?
Acte xandàllic nº 2:
Algú en algún moment, curiosament el mateix algú i en el mateix moment en que es planificava el 22@ amb l' augment de població subsidiari, va decidir que no calien tantes linies escolar en els col.legis del carrer Perú. Bé, aviat van quedar colapsats. Es van prometra nous col.legis i instituts. Vila Olímpica, La Papera. Però amb Diagonal Mar, també van quedar plens. Noves promeses: Front Marítim, Pere IV, Llacuna, i ja estan plens. Des de fa 4 anys, com a mínim, hi ha 150 nens que en la preinscripció no troben plaça i el problema s'esmenta de passada quan és aquesta època. Desprès, un barracó més, una aula de música menys i ja està arreglat. Si més no, els pares callen perque la gent treballadora no té ni el temps ni el recursos per estar explicant als mitjans de comunicació els seus problemes i aquests troben més interessant parlar del que queda lluny, no fos cas.



Quines ganes d'emprenyar, tenint fills i volguen que rebin una educació com cal! No si encara voldran els pares que el projecte pedagògic del centre sigui adequat a l'entorn familiar!
Però si s'han fet barracons, i han anat movent linies amunt i avall, sobre el paper, es clar, perque augment real de places, res de res.
Hi ha algún centre que encara en té alguna. Ja està! Diem que si no els volen portar allà són uns racistes i tot arreglat!
No parlerem dels projectes pedagògics de centre que diferencien unes propostes de les altres. No! Ni de promocionar els que siguin ben rebuts per pares, alumnes i mestres. O investigar perque aquest son aceptats i els altres no. Ves! Encara hauriem de treballar



Qué volen aquests pares?
Doncs: LLIBERTAT.
Per triar l'escola que creguis millor per l'educació dels teus i per escollir amb llistes obertes als nostres representants polítics. Que si fos així, més d'un regidor es trobaria que hauria de deixar el seu xandall intelectual i moral i hauria de començar a treballar.

(Podeu llegir més sobre aquest tema i veure que hi havia en aquests solars i no s'ha volgut aprofitat per usos escolars
a les entrades "Poblenou Blues" i "Viatge meravellós pel 22@. Guia no oficial")

I les fotos que encapçalant aquest escrit? Doncs des de fa uns 6 anyets ens trobem per manifestar la nostra alegria i joia per el ditxòs pla urbanístic del 22@, que a banda de maldecaps no ens aporta res de profit.

CIUTAT XANDÀLLICA, CIUTAT DE BANDARRES
LLACUNA D'OR, CIUTAT D'ESPECULACIONS